TÜNDÉRORSZÁG - ÚJRA JÁTSZIK NÉZŐINEK A TOMPA MIKLÓS TÁRSULAT

15.06.2020
TÜNDÉRORSZÁG - ÚJRA JÁTSZIK NÉZŐINEK   A TOMPA MIKLÓS TÁRSULAT

TÜNDÉRORSZÁG - ÚJRA JÁTSZIK NÉZŐINEK   A TOMPA MIKLÓS TÁRSULAT

TÜNDÉRORSZÁG - ÚJRA JÁTSZIK NÉZŐINEK   A TOMPA MIKLÓS TÁRSULAT

TÜNDÉRORSZÁG - ÚJRA JÁTSZIK NÉZŐINEK   A TOMPA MIKLÓS TÁRSULAT

TÜNDÉRORSZÁG - ÚJRA JÁTSZIK NÉZŐINEK   A TOMPA MIKLÓS TÁRSULAT    A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház 2020. júniusában egy újabb kísérleti színházi teret avatott föl az intézmény belső udvarán, a koronavírus járvány okozta társadalmi távolságtartás szabályaihoz igazodva. A nyári időszakban ebben a térben, illetve a város központjában levő nyári színpadon zajlanak majd a Színház előadásai.

    A Tompa Miklós Társulat első szabadtéri produkciója George Ștefan: Tündérország című darabja, Keresztes Attila és Laurențiu Blaga rendezésében. Az előadás egy marosvásárhelyi vegyes család életébe enged betekintést: a román és a magyar nemzetiségek közötti több generációs félreértéseket tematizálja, amely félreértések szeretettel és gyűlölettel fűszerezik a család sorsát. George Ștefan szövege új szemszögből próbálja megvilágítani az örökös román-magyar etnikumok közötti konfliktust, azt a kérdést feszegetve, hogy hogyan lehet egyénileg túllépni a családot ért politikai jellegű sérlemeken.
    Az előadás 2020. június 21-én este 21 órától lesz megtekinthető a Nemzeti Színház belső udvarán. Esős idő esetén a színház az előadást automatikusan átprogramálja a következő estére, szintén 21 órától kezdődően.

A csökkentett számú nézőtér miatt az előadásra a jegyek már elkeltek. Mivel a helyek száma korlátozott, ezért a következő előadásokra is előzetes jegyvásárlás javasolt. Jegyek online a továbbiakban is a https://www.biletmaster.ro/hun/PlaceInfo/2400/Spectacolele-Teatrul-National-Targu-Mures-Compania-Tompa-Miklos oldalon vásárolhatók, személyesen a nagytermi jegypénztárnál hétköznaponta 10-13, valamint 18-20 óra között, illetve előadás előtt egy órával a kistermi jegypénztárnál. Az előadásokra érvényesek a Tompa Miklós Társulat szabadbérletei is, amelyek mellé ingyenes helyjegy kiváltása szükséges.


A BELSŐ UDVARON TÖRTÉNŐ ESEMÉNYEK BEJÁRATA A PARKOLÓ FELŐLI NAGYKAPUNÁL TALÁLHATÓ. Az előadásra való belépés a járványügyi előírások betartásával, maszkban, a bejáratnál történő érintésmentes lázmérés és kézfertőtlenítés után történhet.

További információk a Tompa Miklós Társulat honlapján (nemzetiszinhaz.ro) valamint Facebook-oldalán (facebook.com/tompamiklos) találhatók.

Havi műsor

Július - 2020
V H K S C P S
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
TÜNDÉRORSZÁG - ÚJRA JÁTSZIK NÉZŐINEK   A TOMPA MIKLÓS TÁRSULAT

Teatrul Național Târgu-Mureș
este o instituție subordonată
Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
fenntartója a
Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma