To_R

  • To_R
  • To_R
  • To_R
  • To_R

  Frenák Pál az M Studio csapatával egy elképzelt festenről, összejövetelről, a képzelt világ és a nyers realitás közötti bolyongásról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről, a látszólagos őrület és a valóság viszonyáról beszél. A sajátos Frenák-mozgásrendszer és a jelnyelv elemeiből épülő koreográfia a lineáris és a spirális energia játékából építkezik. A látszólag hétköznapi helyzetek sora olykor konstruktív, olykor pedig dekonstruktív módon találkozik, és e találkozásból létrejövő új minőség vezet el a káoszból egy megélhető valósághoz. 

  Frenák Pál

  A számos hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett francia-magyar koreográfus, Frenák Pál a 80-as évektől kezdődően Párizsban és Budapesten él és dolgozik. Gyermekkorának meghatározó élménye, hogy szülei siketek és nagyothallók voltak, így az anyanyelvként elsajátított jelnyelv művészeti munkájának szerves részét képezi. Frenák Pál a kortárs európai táncéletben radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységével, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival.

  Előadók: Deák Zoltán, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila

  Koreográfia és koncepció: Frenák Pál

  Koreográfus asszisztensei: Halász Gábor, Maurer Milán, Vasas Erika

  Zeneszerző: Gryllus Ábris

  Light design: Marton János

  Alpin technika: Zoltai György

  Kellékmester: Zayzon Ádá

   

  Az előadás létrejöttét támogatták: Administrația Fondului Cultural Național, Bethlen Gábor Alap, Nemzeti Kulturális Alap.  

  A turné létrejöttét támogatták: Administrația Fondului Cultural Național, Uniunea Teatrală din România, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.

  Realizarea spectacolului a fost co-finanțat de către: Administrația Fondului Cultural Național, Fondul Bethlen Gábor, Fondul Național Cultural din Ungaria.

  Realizarea turneului a fost co-finanțat de către: Administrația Fondului Cultural Național, Uniunea Teatrală din România, Fondul Bethlen Gábor, Fundația Communitas.

  Acest eveniment face parte din proiectul cultural Turneul național al coproducției Studio M & Compagnie Pal Frenak, un proiect cultural co-finanțat de AFCN-Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.  

  Havi műsor

  Május - 2020
  V H K S C P S
    01 02
  03 04 05 06 07 08 09
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 26 27 28 29 30
  31  
  To_R

  Teatrul Național Târgu-Mureș
  este o instituție subordonată
  Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

  A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
  fenntartója a
  Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma