Új kollégák a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban

07.10.2019
Új kollégák a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban

Szeretettel köszöntjük a Tompa Miklós Társulat új PR titkárát, Medve Zsuzsát!

- Honnan érkeztél a Tompa Miklós Társulathoz?

Marosvásárhelyi születésű vagyok. A Művészeti Líceum képzőművészeti szakán végeztem, majd az iskola befejeztével külföldre mentem. Éltem az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban és Magyarországon. Budapesten, az ELTE Bölcsészkarán folytattam tanulmányaimat, majd hazaköltözve a Művészeti Egyetemen mesteriztem.
Az elmúlt három évadban a Spectrum Színháznál dolgoztam szervezésben. Úgy vélem szerencsésen alakult az utam, hiszen egyszerre tanultam művelődésszervezést és dolgoztam kulturális intézmény szervezésében. Ez akkoriban kölcsönösen hasznosíthatónak bizonyult.
Sokrétű tapasztalatot köszönhetek korábbi munkaközösségemnek.


- Milyen új célokat, terveket tűztél ki magadnak az új közösségben?


Szeretem a színház kulisszák mögötti világát, az intézmény közösségteremtő sajátosságát, a munkakör változatosságát. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy egy ekkora léptékű csapatban próbálhatom ki magam. Van, ami korábbi tapasztalatokból hasznomra válik, és persze akad bőven új tananyag.
Céljaim tehát mihamarabb felzárkózni, fejlődni és kapcsolatokat építeni.
- Milyen minőségedben fog veled találkozni a marosvásárhelyi közönség?
A társulat PR / kommunikációs csapatához csatlakozom, így a közönséggel legtöbbször csak közvetett módon lesz a találkozás.

 

Az idei évadtól kezdődően Andrei Vornicu a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Liviu Rebreanu Társulatának új művészeti titkára.


Andrei a Bukaresti Egyetem Bölcsészkarának Román-Angol Fakultánsán végezte egyetemi tanulmányait. Előzőleg a kulturális írott sajtóban tevékenykedett (rövid kitérővel a televizíózás területén), könyvtáros volt egy évig és különböző kulturális és oktatási eseményeket szervezett. Kritikái, interjúi és esszéi jelennek meg a Liternet, Dilema Veche és Adevărul lapokban. Irodalmi műveit a Vatra folyóirat publikálta. Az „Én nem vagyok Hamlet” című színművét 2016-ban az UNITER Az év legjobb dráma díjára jelölte.


Jelenleg visszatért egy régi szenvedélyéhez, a Színházhoz és a Liviu Rebreanu Társulat irodalmi titkáraként megpróbálja a színházat közelebb vinni közönségéhez. Véleménye szerint, amelyet személyes tapasztalatára alapoz, a Színház képes megváltoztatni az ember életét – főképp a belső érzelmi világát.


Az idei évadtól a Liviu Rebreanu Társulat irodalmi titkárságának újabb munkatársa Diana Sârbu, aki így mutatkozik be a vásárhelyi közönségnek:

„Tanulmányaimait a bukaresti Gazdasági Akadémián végeztem Marketing alapképzésen, majd Online marketing mesteri szakon. A médiában értékesítési és marketing szakemberként eltöltött több mint tíz év után döntöttem úgy, hogy követem szenvedélyem: a kultúra terén dolgozni. Azóta számos projektben és rendezvény szervezésében vettem részt: színházi fesztiválok – BABEL FAST, FEST(in) pe Bulevard, Bucharest Fringe, Shakespeare Fesztivál, szociális-kulturális projektek a bukaresti Nottara, majd a Szatmárnémeti Északi Színházban.

Miért színház? Mert mesét mondat emberekkel és emberekről... itt és most!”


Fotó: Bogdan Bucseneanu

Havi műsor

Január - 2020
V H K S C P S
  01 02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
péntek, 03. január 2020
csütörtök, 09. január 2020
hétfő, 13. január 2020
kedd, 14. január 2020
szerda, 15. január 2020
kedd, 21. január 2020
szerda, 22. január 2020
hétfő, 27. január 2020
csütörtök, 30. január 2020
Új kollégák a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban

Teatrul Național Târgu-Mureș
este o instituție subordonată
Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
fenntartója a
Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma