RÉSZEGEK FEBRUÁRBAN A KISTEREMBEN

09.02.2019
RÉSZEGEK FEBRUÁRBAN A KISTEREMBEN

A Radu Afrim rendezésében bemutatott Ivan Viripajev: Részegek című dráma februárban két alkalommal szerepel a Tompa Miklós Társulat műsorán.
Cristina Modreanu kritikus az 2018-as esztendő színházi teljejsítményeit értékelve az általa legjobbnak tartott előadások közé sorolja a produkciót.


A színészek egy hatásos, egzisztencialista szöveget „a részegség állapotában” jelenítenek meg, a valóság érzékelésének gyakorlatát megváltoztató állapot tettetése révén. A szöveg ugyanakkor feltár egyébként gondosan rejtegetett igazságokat is. Egy rendkívül nehezen megvalósítható ötlet – a részegség alakítása a színpadon anélkül, hogy az groteszkké válna, amely az egyik legnagyobb kihívás, amivel egy színész találkozhat – ebben az esetben valóra válik egy olyan rendkívüli színészcsapatnak és egy olyan rendezőnek köszönhetően, aki nagy hozzáértéssel fokozza a tettetést az elmélyülésig, míg a kezdeti komikumtól a hallucinációs szuprarealizmusig jut el. Rendkívül felszabadító érzés a közönség számára, melynek tagjain egy idő után egyfajta részegség lesz úrrá.”
https://dilemaveche.ro/sectiune/arte-performative/articol/anul-teatral-2018


Szereplők: Kádár Noémi, Gáspárik Attila, Nagy Dorottya, Bokor Barna, Kovács Botond, B.Fülöp Erzsébet, Galló Ernő, Berekméri Katalin, László Csaba, Moldován Orsolya, P. Béres Ildikó, Kádár L. Gellért, Bartha László Zsolt, Simon Boglárka-Katalin, Varga Balázs és Ruszuly Ervin. Ének: Kásler Magda; Nagybőgő: Kostyák Márton; Zongora: Boros Csaba.


Rendező: Radu Afrim; Díszlettervező: Bartha József; Jelmeztervező: Moldován Orsolya; Zene: Boros Csaba; Koreográfus: Dabóczi Dávid; Rendezőasszisztens, dramaturg: Szabó Réka. A kortárs orosz író drámáját Kozma András fordításában állították színpadra Marosvásárhelyen.


A Részegek előadást február 10-én, vasárnap és 11-én, hétfőn 19.30-tól láthatja a közönség a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.
A 18 éven felülieknek ajánlott produkció román nyelvű feliratozással követhető.

Havi műsor

Július - 2019
V H K S C P S
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  
RÉSZEGEK FEBRUÁRBAN A KISTEREMBEN

Teatrul Național Târgu-Mureș
este o instituție subordonată
Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
fenntartója a
Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma