Zűrzavaros éccaka

  • Zűrzavaros éccaka
  • Zűrzavaros éccaka
  • Zűrzavaros éccaka
  • Zűrzavaros éccaka
  • Zűrzavaros éccaka

  I. L. Cargiale nyomán
  Fordította: Székely Csaba

  A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház vendégelőadása

  Játsszák:

  D. GULÁCSI ZSUZSANNA, DÁVID PÉTER, FARAGÓ ZÉNÓ, FODOR ALAIN LEONARD, MÁTHÉ ANNAMÁRIA, MOŞU NORBERT-LÁSZLÓ, VAJDA GYÖNGYVÉR

  Jelmez: BOCSKAI GYOPÁR

  Díszlet: ALBU ISTVÁN, TENKEI TIBOR

  Rendező: ALBU ISTVÁN

  Caragiale csaknem 140 éves vígjátékának humora máig friss, a XIX. századi Bukarest lecsúszott közegének nyelvi és kulturális sokféleségéből építkező dráma Székely Csaba vérbő komikusi vénával fordított változatában kerül bemutatásra a Figuránál.

  Az emberi butaság leleplezése zseniális komédiát képes szülni. Kiből mennyire lehet tréfát űzni? Mire képesek a körmönfont szerelmes nők? Ki számít jó hazafinak? Kit és hogyan minősít az, ha valakiért a politikai hovatartozása miatt rajonganak? 

  A  Zűrzavaros éccaka című vígjáték egy olyan éjszaka bonyodalmait meséli el, melyben a titkos és tiltott szerelmeké a főszerep. Szinte mindenki egyszerre cseppen a káosz közepébe, hiszen, ha egy házon belül adott a szerelmi háromszög, az ravasz játszmákat követel. Ráadásul élet-halál kérdésévé, majd a megoldás kulcsává válik egy elrontott házszám is. Az egész éjszakát összegubancoló cselszövések eredménye pedig: elégedettség, boldogság és a tény, hogy egy felszarvazott rendőrférj pont a tudatlansága miatt válik szerethetővé.

  A nagy kibékülés örömében pedig egy új politikai csillag is születni látszik: egy lelkes, eszmékkel teli ifjú elöljáró tudhatja csak igazán, mit is akar a nép.

  Ezt gondolják a történet szereplői. De eközben a történések vajon mennyire szülnek bennünk ironikus gondolatokat? Talán össze nem illő kérdések ezek, de ez az igazán zűrzavaros éjszaka végén mindent megmagyaráznak a kellően csattanós válaszok.

  Havi műsor

  Július - 2019
  V H K S C P S
    01 02 03 04 05 06
  07 08 09 10 11 12 13
  14 15 16 18 19 20
  21 22 23 24 25 26 27
  28 29 30 31  
  Zűrzavaros éccaka

  Teatrul Național Târgu-Mureș
  este o instituție subordonată
  Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

  A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
  fenntartója a
  Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma